Γιατι αποταμιευω σε ασφαλεια

Γιατι αποταμιευω σε ασφαλεια

Ο κατ’ εξοχήν τρόπος αποταμίευσης είναι στην τράπεζα. Έτσι συνήθιζα και εγώ μέχρι που ήρθε το κούρεμα και οι μειώσεις επιτοκίων. Πριν μπω στο χώρο της ασφάλισης είχα σπουδάσει και δουλέψει ως χρηματοοικονομικός αναλυτής. Είναι στη φύση μου να ψάχνω τους καλύτερους τρόπους επένδυσης που να συνδυάζουν ασφάλεια και απόδοση. Όπως βλέπω τα πράγματα δεν υπάρχουν αρκετά κίνητρα σήμερα για τον πολίτη να αποταμιεύει σε τράπεζα.

λόγοι αποταμίευσης σε ασφάλεια

Ελάχιστα Κίνητρα Στην Τράπεζα

Από τη μία είναι το προηγούμενο με το κούρεμα που έστω και αν δεν έχεις πάνω από €100,000 η ιδέα και μόνο ότι μπορεί να μην έχεις πρόσβαση στα χρήματά σου είναι μεγάλο μείον. Από την άλλη το επιτόκιο που δίνουν οι τράπεζες για λογαριασμούς όψεως και γραμμάτια είναι σχεδόν μηδέν. Πέρα απ’ αυτό, τα όποια οφέλη της αποταμίευσης, υπόκεινται σε φορολογία. Άρα γιατί κάποιος να δεσμεύσει τα χρήματά του για ένα χρόνο στην τράπεζα;

Αν κάποιος όμως αποφασίσει να αποταμιεύσει μέσω ενός σχεδίου ασφάλισης ζωής, υπάρχουν πολλά κίνητρα. Το πιο προφανές είναι ότι αφού πρόκειται για ασφάλεια ζωής, ο πελάτης έχει ταυτόχρονα και κάλυψη για την οικογένεια του. Σε περίπτωση που αποβιώσει, η οικογένεια του θα πάρει το ποσό της κάλυψης που είναι μεγαλύτερο από την αποταμίευση του. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν αποταμιεύει σε τράπεζα.

Τα Υπόλοιπα Κίνητρα Της Ασφάλισης

Το δεύτερο κίνητρο είναι το πολύ ψηλότερο επιτόκιο που κερδίζει κάποιος που αποταμιεύει σε ασφαλιστικό σχέδιο. Οι αποδόσεις, τουλάχιστον των δικών μας ταμείων, είναι κοντά στο 4% κατά μέσο όρο τα τελευταία 20 χρόνια. Επίσης, αυτό το κέρδος δε φορολογείται όπως στην περίπτωση της τράπεζας. Το επόμενο κίνητρο είναι η διασπορά του κινδύνου που γίνεται σε ένα αποταμιευτικό σχέδιο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πολλαπλά ταμεία τα οποία από μόνα τους έχουν σημαντική διασπορά στις επενδύσεις τους. Δε βάζουν όλα τα αυγά τους στο ίδιο καλάθι δηλαδή, όπως κάνει μια τράπεζα.

Ένα άλλο κίνητρο είναι η δυνατότητα πρόσθεσης ασφαλιστικών ωφελημάτων στο σχέδιο. Κάθε άνθρωπος έχει κάποιες ασφαλιστικές ανάγκες. Αν ο σκοπός ενός αποταμιευτικού σχεδίου είναι οι σπουδές των παιδιών για παράδειγμα, θα θέλεις να εξασφαλίσεις ότι τα παιδιά σου θα σπουδάσουν πάση θυσία. Αυτό, μόνο ένα ασφαλιστήριο μπορεί να σου το εξασφαλίσει με διάφορες καλύψεις που θα προσθέσεις σε αυτό.

Με ένα ασφαλιστικό σχέδιο, έχεις το δικό σου προσωπικό ασφαλιστικό και οικονομικό σύμβουλο. Οι δουλειά μας είναι να φροντίσουμε να έχεις τα απαραίτητα χρήματα την κατάλληλη στιγμή, είμαστε εκπαιδευμένοι σε αυτό. Για να κάνεις ένα γραμμάτιο στην τράπεζα αρκούν κάποιες υπογραφές, δεν αποκτάς χωρίς κόστος τον δικό σου εκπαιδευμένο οικονομικό σύμβουλο με τον οποίο να έχεις επαφή όποτε το ζητήσεις.

Τέλος, είναι και το θέμα της φορολογίας. Όλα τα αποταμιευτικά σχέδια είναι ταυτόχρονα και ασφάλειες ζωής που σημαίνει ότι σου δίνουν νόμιμη φορολογική ελάφρυνση. Αντίθετα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν χρεώσεις που κάποιες φορές είναι περισσότερες από τους τόκους και υπόκεινται σε φορολογία.

λόγος αποταμίευσης

Συνοψίζοντας

Τα υπέρ ενός ασφαλιστικού σχεδίου αποταμίευσης είναι:

  • Ασφάλεια Ζωής και Ωφελήματα
  • Πολύ ψηλότερο επιτόκιο
  • Ασφάλεια Χρημάτων (Διασπορά Κινδύνου)
  • Προσωπικός Σύμβουλος
  • Φορολογική Ελάφρυνση
 
 

Εν κατακλείδι, υπάρχουν τόσα πολλά κίνητρα που για να συμφέρει να αποταμιεύεις σε τράπεζα αντί σε ασφάλεια θα πρέπει να υπάρχουν ιδιαίτερες περιστάσεις, τις οποίες ακόμα δεν έτυχε να συναντήσω.

Δες Εδώ Τις Αποδόσεις Των Ταμείων Μας

Τα ταμεία που χρησιμοποιώ συνήθως είναι: Balanced, Blue Chip, Pioneer, Secure
 
Αν σκέφτεσαι την αποταμίευση το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 99578360 ή στο harris@harrislevadiotis.com για να δούμε πως θα φτιάξουμε το κατάλληλο αποταμιευτικό πρόγραμμα για σένα.
 
Comments are closed.