20 Σοβαροι Λογοι Για Να ΜΗΝ Εχεις Ασφαλεια!

20 Σοβαροι Λογοι Για Να ΜΗΝ Εχεις Ασφαλεια!

Αυτό το κείμενο είναι εντελώς ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ. Παρουσιάζει την αλήθεια με ένα αστείο και εύθυμο τρόπο και δεν έχει σκοπό το θίξει κόσμο. Αυτό που θέλει να θίξει είναι το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος είναι εντελώς ανασφάλιστος και δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό. Παρότι το γράφω όμως κάποιοι θα θιχτούν, θα διαφωνήσουν γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται περί αστείου. Το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα θίγουν δείχνει ότι υπάρχει δόση αλήθειας και θα πρέπει να προβληματίσει.

Αρχίζοντας θα πω ότι όποιου δεν του αρέσει ας πέσει χώρκα του.

Είσαι χαλαρός στο σπίτι ή είσαι απασχολημένος στη δουλειά και χτυπά το τηλέφωνο. Βλέπεις πάνω το όνομα του ασφαλιστή σου ή κάποιου ασφαλιστή που επιμένει να σε παίρνει γιατί του έδωσε το τηλέφωνο σου κάποιος φίλος που ήθελε το καλό σου. Κάνεις μια γκριμάτσα του στυλ «όχι πάλι, δεν βαρέθηκε να με παίρνει τηλέφωνο αυτός;». Χωρίς δεύτερη σκέψη το κλείνεις στέλνοντας ένα αυτόματο μήνυμα «Θα σας καλέσω αργότερα» ή απαντάς και λες ότι είσαι απασχολημένος για να απαλλαγείς από την ανάγκη να του μιλήσεις. Ή απλά δεν απαντάς καθόλου, ποτέ. Πιο κάτω παραθέτω 20 λόγους να συνεχίσεις να το κάνεις αυτό. Τώρα θα ξέρεις ότι δεν αναβάλλεις την συζήτηση απλά επειδή βαριέσαι αλλά επειδή ισχύουν κάποιοι από τους πιο κάτω λόγους.

Οι 20 Λόγοι:

1. Έχεις αποταμιεύσει ένα ποσό κοντά στις €500,000 για ώρα ανάγκης τα οποία δεν χρειάζεται να πειράξεις ποτέ. Ότι και να συμβεί στην υγεία σου ή της οικογένειάς σου θα μπορείς να το πληρώσεις από αυτά τα χρήματα.

2. Έχεις επίσης αποταμιεύσει άλλες €200,000 – €300,000 για την απίθανη περίπτωση που δε θα είσαι πια  σε αυτό τον κόσμο έτσι ώστε η οικογένεια σου να επιβιώσει οικονομικά, να σπουδάσουν τα παιδιά σου και να οικοδομήσουν ένα λαμπρό μέλλον ακόμα και χωρίς την παρουσία σου.

Δες Εδώ: Η Αξία Της Ασφάλισης Ζωής

3. Η οικονομία μας βαδίζει από το καλό στο καλύτερο, οι επενδυτές δεν προλαβαίνουν να ξεφορτώνουν τα χρήματά τους από τα καράβια στο λιμάνι της Λεμεσού και η κυβέρνηση έδωσε σαφής υποσχέσεις ότι οι μισθοί και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μόνο θα ανεβαίνουν. Γι’ αυτό είσαι απόλυτα σίγουρος ότι πάντα θα έχεις ικανοποιητικό εισόδημα ότι ανάγκες και να προκύψουν.

Υγεία

4. Έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στα κρατικά νοσηλευτήρια ότι έχουν το απαραίτητο προσωπικό και υγειονομικό υλικό για να θεραπεύσουν εσένα, την οικογένειά σου και οποιοδήποτε άλλο πολίτη ασθενήσει τον ίδιο καιρό. Το ΓεΣΥ είναι βασισμένο σε παρόμοια συστήματα που στο εξωτερικό λειτουργούν άψογα και είναι οικονομικά εύρωστα. Ξέρεις ότι θα είναι το ίδιο αξιόπιστο με όλες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες οι οποίες δουλεύουν σαν ελβετικό ρολόι στη χώρα μας.

5. Βρήκες το μυστικό να γίνεις άτρωτος και η υγεία σου και της οικογένειάς σου θα είναι για πάντα ακλόνητη. Οκ το παράκανα, δεν υπάρχουν τέτοια μυστικά. Όμως έχεις κάνει συμβόλαιο με τον Ύψιστο ότι θα είσαι για πάντα υγιείς. Το έχει μάλιστα υπογράψει ο ιερέας της ενορίας σου, ο μητροπολίτης και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου ιδιοχείρως και σε διαβεβαίωσε προσωπικά ότι έχει κάνει και ο ίδιος το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

6. Έχεις ιδιωτικό jet! Άρα σε μερικά λεπτά ο πιλότος σου μπορεί να το έχει έτοιμο για απογείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ή της Πάφου και να σε μεταφέρει στα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου σε περίπτωση που ακυρωθεί το συμβόλαιο σου με τον Θεό και κλονιστεί η υγεία σου. Οι καλύτεροι γιατροί θα σε περιμένουν εκεί με τα χειρουργεία έτοιμα για σένα αυθημερόν!

Δες Εδώ: Η Αξία Της Ασφάλισης Υγείας

7. Δεν έχεις αποταμιεύσει τα ποσά που ανέφερα στην αρχή αλλά είσαι σίγουρος ότι τα έχουν οι στενοί συγγενείς σου και σίγουρα θα είναι πρόθυμοι να μαζέψουν τουλάχιστον €100,000 στο πι και φι και να σου τα δανείσουν σε μια ώρα ανάγκης. Συν αυτού, ο εργοδότης σου σίγουρα θα μπορέσει να σε δανείσει όποιο ποσό χρειαστεί για να καλύψεις τα έξοδα και τους λογαριασμούς σου τα οποία θα τρέχουν κατά τη διάρκεια κάποιας νοσηλείας σου.

8. Έχεις ασφάλεια από την δουλειά σου. Να ένας σωστός λόγος (αλήθεια). Είσαι όμως σίγουρος ότι καλύπτει τα πάντα το συμβόλαιο σου γιατί το διάβασες, δεν έχει όρια και σιγά μην αλλάξεις ποτέ δουλειά ή απολυθείς. Ακόμα και αυτά να συμβούνε η υγεία και ηλικία σου τότε θα σου επιτρέπουν να κάνεις ατομικό συμβόλαιο.

Αξιοπιστία

9. Άκουσες για έναν ασφαλιστή με τον οποίο συνεργάστηκε ένας φίλος ενός φίλου ο οποίος τον έπεισε να κάνει ασφάλεια γιατί θα του κάλυπτε τα πάντα και τελικά δεν ήταν έτσι. Αυτός είναι ένας λόγος να απορρίψεις την έννοια της ασφάλισης εντελώς, λες και ζούμε στην εποχή των προφορικών συμβολαίων ή που πιστεύουμε ότι πει ο κάθε γνωστός χωρίς να το ερευνήσουμε.

10. Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες κάνουν κόλπα, βάζουν ψιλά γράμματα και ψάχνουν κάθε τρόπο να μην πληρώσουν τις απαιτήσεις των πελατών τους. Σίγουρα αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος να μην ασφαλιστείς σε καμία από τις εύρωστες εταιρείες του τόπου που πληρώνουν εντός 10 ημερών. Το ότι η CNP Cyprialife έχει δείκτη φερεγγυότητας 343% που σημαίνει έχει σχεδόν τρεισήμισι φορές περισσότερα χρήματα από αυτά που ίσως χρειαστεί να πληρώσει σε υποχρεώσεις, σίγουρα είναι λόγος να φοβάσαι για την αξιοπιστία των ασφαλιστικών εταιρειών.

Δες Εδώ: Ομαδικά Σχέδια Υγείας. Αξίζουν ή Όχι;

Αποταμίευση

11. Θα πάρεις εφάπαξ γύρω στις €100,000 με την αφυπηρέτηση σου για να καλύψεις την διαφορά του μισθού και της σύνταξης σου ώστε να διατηρήσεις το ίδιο βιοτικό επίπεδο στην τρίτη ηλικία.

12. Δεν θα πάρεις εφάπαξ αλλά έχεις τουλάχιστον 2 διαμερίσματα να ενοικιάζεις και να ζεις από τα ενοίκια. Άρα όταν δεις τη σύνταξη σου να είναι η μισή απ’ ότι ο μισθός σου θα ξέρεις ότι δεν θα σου λείψει τίποτα ούτε σε σένα ούτε στην οικογένεια σου.

13. Έχεις αποταμιεύσει τουλάχιστον άλλες €100,000 σε ξεχωριστό λογαριασμό για να ζήσεις μετά την συνταξιοδότηση σου. Ίσως να είναι σε κάποια θυρίδα ή στο εξωτερικό αλλά το ποσό το έχεις σίγουρα.

Δες Εδώ: Τελικά Αξίζει Η Αποταμίευση Σε Ασφαλιστικά Ταμεία;

14. Αν κανένα από τα προηγούμενα 3 δεν ισχύει, τότε είσαι απολύτως σίγουρος ότι που θα πάει κάπου θα βρεθούν όσα χρειάζεσαι, δεν είναι ανάγκη να αποταμιεύσεις. Εξάλλου παίζεις Joker κάθε βδομάδα και μια μέρα θα είναι η τυχερή σου.

15. Έχεις τραπεζική εντολή να μεταφέρει χρήματα σε αποταμιευτικό λογαριασμό κάθε μήνα. Αυτό θα ήταν πραγματικός λόγος. Τα απειροελάχιστα επιτόκια δεν κινδυνεύουν καθόλου να γίνουν αρνητικά και τι είναι τώρα λίγη φορολογία για την άμυνα στον όποιο τόκο κερδίζεις.

Δες Εδώ: Τα Χρήματα Σου Μαζεύουν Τόκους Ή … Σκόνη;

Σπουδές

16. Έχεις ήδη εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών σου. Αν δεν έχουν σπουδάσει ήδη, έχεις βάλει στην άκρη €50,000 για τις σπουδές τους ή έχεις κάποιο τρόπο να τις βρεις. Επίσης τους περιμένει μόνιμη θέση εργασίας όταν τελειώσουν τις σπουδές με πολύ καλά χρήματα. Δεν θα χρειαστούνε ούτε ένα ευρώ από σένα.

17. Έχεις πειστεί ότι είναι καλύτερα να πληρώνεις τόκο για σπουδαστικό δάνειο αντί να κερδίζεις τόκους αποταμιεύοντας σε σπουδαστικό σχέδιο. Δεν ξέρω ποιος διαδίδει αυτές τις νοοτροπίες και τι ξέρει αυτός που δεν ξέρουμε εμείς. Ξέρω όμως ότι με αυτό τον τρόπο χάνεις χρήματα δύο φορές. Μία ο τόκος που χάνεις γιατί δεν αποταμιεύεις και μία ο τόκος που πληρώνεις στο δάνειο.

Δες Εδώ: Πως Να Εξασφαλίσεις Τις Σπουδές Των Παιδιών Σου

Προτεραιότητες

18. Είναι πιο σημαντικό να παίρνεις έναν καφέ από έξω (€2) και ένα πακέτο τσιγάρα (€4) την ημέρα παρά να εξασφαλίσεις την υγεία και το βιοτικό επίπεδο της οικογένειας σου. €6 Χ 30 μέρες είναι €180 το μήνα. Μην ελαττώσεις το τσιγάρο, σου κάνει καλό άλλωστε και στην υγεία αλλά και στη τσέπη.

19. Είναι πιο σημαντικό να βγεις να διασκεδάσεις Παρασκευή ή/και Σάββατο από το να εξασφαλίσεις το βιοτικό σου επίπεδο και της οικογένειας σου. Με συντηρητικούς υπολογισμούς €20/μέρα άρα €160 το μήνα αν βγαίνεις και τις 2 μέρες, €80 – €100 αν βγαίνεις μόνο την μία. Τα ποσά είναι ανά άτομο. Με €100 θα μπορούσες να είχες κάλυψη ζωής, υγείας και αποταμίευση, αλλά είπαμε προτεραιότητες.

20. Είναι πιο σημαντικό να κάνεις όλες τις άλλες υποχρεώσεις, ψώνια, χάρες για άλλους κτλ. από το να αφιερώσεις λίγη ώρα να μάθεις πως μπορείς να εξασφαλίσεις το μέλλον σου και των παιδιών σου.

Αν τελικά συνειδητοποίησες ότι υπάρχει σημαντικός λόγος να έχεις ασφαλιστική κάλυψη μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο τηλέφωνο 99578360 για να το συζητήσουμε.

Χάρης Λειβαδιώτης
Ασφαλιστικός Σύμβουλος

One thought on “20 Σοβαροι Λογοι Για Να ΜΗΝ Εχεις Ασφαλεια!

Comments are closed.

Comments are closed.