Τι ασφαλεια υγειας μπορω να παρω με €50 και κατω;

Τι ασφαλεια υγειας μπορω να παρω με €50 και κατω;

Ένα από τα θέματα των ημερών είναι το περιβόητο ΓεΣΥ το οποίο πληρώνουμε ενώ ακόμη δεν είδαμε. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα μπει σε εφαρμογή, αυτό που αμφιβάλω όμως είναι το πόσο καλά θα δουλέψει. Παρότι όμως πληρώνουμε ήδη για το ΓεΣΥ, κάποιοι θέλουν να κάνουν και ιδιωτική ασφάλεια υγείας αλλά το πορτοφόλι τους δεν αντέχει ιδιαίτερα έξοδα. Τι ασφάλεια υγείας μπορεί όμως ο πολίτης να πάρει με ένα σχετικά χαμηλό ποσό, ας πούμε €50 το μήνα;

Πλέον υπάρχουν δύο επιλογές για ασφάλεια υγείας. Η πρώτη είναι η ενδονοσοκομειακή περίθαλψη που καλύπτει μόνο τη νοσηλεία που χρειάζεται παραμονή σε κάποιο ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Αυτή η κάλυψη θα υπάρχει στο ΓεΣΥ μετά τον Ιούνιο του 2020. Άρα αυτή την στιγμή που γράφω το άρθρο δεν την έχουμε μέσω του ΓεΣΥ αν και είναι η πιο σοβαρή κάλυψη απ’ όσα θα καλύπτει το ΓεΣΥ. Αν κάποιος έχει την ατυχία να του συμβεί κάτι σοβαρό μέχρι τότε δεν θα έχει ούτε την επιλογή να πάρει ιδιωτική ασφάλεια συμπληρωματικά.

Η δεύτερη επιλογή είναι ένα σχέδιο που καλύπτει μόνο πολύ σοβαρές ασθένειες. Δεν είναι ολοκληρωμένη ασφάλιση υγείας όπως την πρώτη επιλογή αλλά έχει πολλά άλλα θετικά στοιχεία. Το πιο εμφανές είναι ότι έχει λιγότερους περιορισμούς για τις προ υπάρχοντες παθήσεις καθώς καλύπτει συγκεκριμένες ασθένειες μόνο.

Το δεύτερο πολύ θετικό στοιχείο είναι η τιμολόγηση του. Κοστίζει μόνο €14,34 τον μήνα για κάθε ενήλικα και €6,42 για κάθε παιδί και αυτά τα ποσά δεν αλλάζουν κάθε χρόνο όπως στην πρώτη επιλογή. Το τελευταίο θετικό που θα αναφέρω είναι ότι αυτό το σχέδιο προσφέρει νοσηλεία μόνο στο εξωτερικό και καλύπτει και τα έξοδα διαμονής και διατροφής για τον ασθενή και ένα ακόμη συνοδό. Αυτή η παροχή δεν υπάρχει στην συνηθισμένη ασφάλεια υγείας.

Άρα τι ασφάλεια υγείας μπορώ να πάρω με €50; Μπορείς να πάρεις το σχέδιο Critical Advantage που αναφέρω πιο πάνω ως δεύτερη επιλογή για να είσαι καλυμμένος από τις πιο σοβαρές ασθένειες που υπάρχουν. Για μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά θα στοιχίζει συνολικά €43,52/μήνα. Αν είσαι ανύπαντρος / ανύπαντρη ή χωρίς παιδιά το ποσό είναι πολύ χαμηλότερο.

Στην πρώτη επιλογή έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόσεις το σχέδιο στα οικονομικά σου μέτρα. Μπορείς να επιλέξεις ένα ποσό μέχρι και €3000 το οποίο, βάση του συμβολαίου, θα αναλαμβάνεις εσύ κάθε φορά που θα ζητάς αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία. Αυτό σου μειώνει το μηνιαίο κόστος κατά 65%. Έτσι με €50/μήνα πάλι μπορεί να ασφαλιστεί ολόκληρη οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά. Αν δεν έχεις οικογένεια ακόμα το ποσό είναι αρκετά χαμηλότερο, μεταξύ €20 και €30. Με αυτού του είδους την ασφάλεια θα έχεις πολύ περισσότερες καλύψεις αλλά θα έχεις και συμμετοχή στην αποζημίωση.

Οι €3000 είναι μεγάλο ποσό να τις βρει κάποιος άμεσα αλλά είναι πολύ πιο διαχειρίσιμο ποσό από τις €30,000. Θα σε δυσκολέψει αλλά δε θα σε καταστρέψει οικονομικά και στην ουσία αυτός είναι ο σωστός λόγος που κάνει κάποιος ασφάλεια υγείας. Για να αποφύγει την οικονομική καταστροφή στη δύσκολη στιγμή και όχι να εξοικονομήσει μικροποσά. Έχοντας οικονομικό περιορισμό, αυτό που είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως να προστατευτούμε αποτελεσματικά από τους σοβαρούς κίνδυνους της καθημερινότητας.

Ένα ποσό €30, €40, €50/μήνα δε θα αλλάξει ριζικά τα οικονομικά κανενός. Έχοντας όμως προσωπική πείρα από σοβαρή περίπτωση υγείας που στοίχισε €60,000 ξέρω ότι τέτοια ποσά φέρνουν τα πάνω κάτω. Τώρα που ξέρεις ότι δε χρειάζεται μια περιουσία για να κάνεις μια αξιόλογη ασφάλεια για σένα  και την οικογένειά σου, τι θα κάνεις;

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες. Κάνε κλικ εδώ.

Χάρης Λειβαδιώτης
Σύμβουλος Διαχείρισης
Προσωπικών Κινδύνων
Τηλέφωνο: 99578360

One thought on “Τι ασφαλεια υγειας μπορω να παρω με €50 και κατω;

Comments are closed.

Comments are closed.