Τι ειδους ασφαλεια να παρω στην ηλικια μου;

Τι ειδους ασφαλεια να παρω στην ηλικια μου;

Σκέφτηκες ποτέ ότι το είδος της ασφάλειας που χρειάζεσαι το καθορίζει η ηλικία σου; Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε ηλικιακή κατηγορία οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικές ανάγκες. Αλλιώς είναι η ζωή στα 25 μας και αλλιώς στα 55 μας. Σε αυτό το άρθρο γράφω για τα διάφορα ήδη ασφάλισης που ταιριάζουν με τις ανάγκες μας ανά ηλικία. Για να ευκολύνω την κατάσταση και να περιορίσω το μέγεθος του άρθρου, θα χωρίσω τις ηλικίες σε τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία είναι τα παιδιά και οι ενήλικες μέχρι τα 25 – 30 ή μέχρι να παντρευτούνε. Εδώ τα πράγματα είναι απλά, μόνο ένα είδος ασφάλισης χρειάζεται να έχουμε. Ασφάλεια Υγείας. Είναι οι καλύτερες ηλικίες για τέτοια ασφάλεια μια που το κόστος είναι χαμηλό και οι πιθανότητες η αίτηση να γίνει δεκτή είναι κατά πολύ αυξημένες.

Όσο περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνουμε αυξάνονται οι πιθανότητες να προσβληθούμε από κάποιου είδους ασθένεια ή να εμπλακούμε σε κάποιο ατύχημα και λόγο ιατρικού ιστορικού να μην μπορέσουμε να πάρουμε ασφάλεια υγείας όταν αποφασίσουμε στο μέλλον. Είναι άδικο να μην έχουμε καν την επιλογή να ασφαλιστούμε όταν το κρίνουμε απαραίτητο γιατί αμελήσαμε να το κάνουμε όταν έπρεπε, όταν ήμασταν υγιείς.

Δες εδώ: Τι είδους ασφάλεια υγείας μπορώ να πάρω με €50 και κάτω;

Για τους ανύπαντρους ενήλικες υπάρχει ακόμα ένα είδος ασφάλισης που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η ασφάλεια μόνιμης ολικής ανικανότητας για εργασία. Αυτό το είδος εξασφαλίζει ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι γονείς μας δε θα είναι υπόχρεοι να μας συντηρούν εφ’ όρου ζωής. Αναλάβαμε μόνοι μας την ευθύνη να έχουμε εισόδημα ακόμα και αν δεν μπορούμε να εργαστούμε για λόγους υγείας.

Η δεύτερη ηλικιακή κατηγορία είναι μεταξύ 30 και 50 – 55 ή μέχρι τα παιδιά μας να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Εδώ οι ευθύνες πολλαπλασιάζονται γιατί υπάρχουν στη μέση παιδιά, τα δικά μας. Πέρα από την ασφάλεια υγείας και ανικανότητας για εργασία, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ύπαρξη ασφάλειας ζωής. Αυτό το είδος θα εξασφαλίσει ότι ακόμα και αν εμείς δεν είμαστε πλέων εδώ η οικογένεια μας θα έχει τους οικονομικούς πόρους να επιβιώσει στα χρόνια που έρχονται.

lifeinsurance

Προσωπικά εισηγούμαι στους πελάτες μου να κάνουν συμβόλαια ζωής μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας του μικρότερου παιδιού τους. Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει καμία περίπτωση το παιδί να έχει μειωμένες πιθανότητες για το μέλλον του επειδή έχασε κάποιο γονέα νωρίς.

Σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία υπάρχει επίσης η ανάγκη της αποταμίευσης, κυρίως για τις σπουδές ή την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών. Οι σπουδές κοστίζουν και μάλιστα ακριβά. Ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστεί κάποιος γονιός είναι να ξεκινήσει να αποταμιεύει χρήματα συστηματικά, στα οποία θα έχει πρόσβαση όταν το παιδί πάει για σπουδές. Τα σπουδαστικά σχέδια είναι μια πολύ καλή μέθοδος αποταμίευσης μια που την συνδυάζουν και με ασφάλεια ζωής. Επιπλέον οι καταθέσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν πολύ ψηλότερες αποδόσεις απ’ ότι στην τράπεζα.

Δες εδώ: Πως να εξασφαλίσεις τις σπουδές των παιδιών σου!

Η τρίτη ηλικιακή κατηγορία είναι από τα 55 μέχρι τα 65. Εδώ υπάρχει χαμηλότερη ανάγκη, σε χρήματα, για ασφάλεια ζωής αφού οι σπουδές των παιδιών έχουν περάσει. Η ανάγκη μετατοπίζεται στην αποταμίευση για τα χρόνια της συνταξιοδότησης λόγο των χαμηλών συντάξεων που προνοούν τα προγράμματα των κοινωνικών ασφαλίσεων. Τα ποσοστά αντικατάστασης του εισοδήματος στην συνταξιοδότηση είναι μεταξύ 50% και 55% και αυτό νοουμένου ότι πληρώνονταν κοινωνικές ασφαλίσεις για όλα τα χρόνια μέχρι τα 65.

Από την άλλη, παραμένει η ανάγκη για ύπαρξη ασφάλειας υγείας σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, μια που τότε ξεκινάνε αρκετά θέματα υγείας. Ακόμη πιο σημαντική η ασφάλεια υγείας είναι και μετά τα 65, γι’ αυτό εισηγούμαι πάντοτε στους πελάτες μου να παίρνουν ισόβια σχέδια υγείας ή να τα συνδυάζουν με μετατρέψιμα σχέδια ζωής. Είναι γεγονός ότι η ασφάλεια υγείας είναι αναγκαία σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες λόγο του αυξημένου κόστους υγειονομικής περίθαλψης σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια ανά τον κόσμο.

Τώρα δε χρειάζεται να ρωτήσεις τι είδος ασφάλειας χρειάζεσαι, απλά δες την ηλικία σου και αποφάσισε μόνο το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για να καλύψεις τις ασφαλιστικές σου ανάγκες. Μαζί μπορούμε να σχεδιάσουμε το ασφαλιστήριο σου στα δικά σου μέτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις τα στοιχεία επικοινωνίας μου πατώντας εδώ

Χάρης Λειβαδιώτης
Σύμβουλος Σχεδιασμού
Προσωπικής Ασφάλισης

Harris Levadiotis
Comments are closed.