Δεκεμβριος: Ο Καλυτερος Μηνας Για Ασφαλιση

Δεκεμβριος: Ο Καλυτερος Μηνας Για Ασφαλιση

Όταν το πρωτάκουσα μου φάνηκε περίεργο. Πως γίνεται κάποιος μήνας να είναι καλύτερος να κάνει κάποιος ασφαλιστήριο συμβόλαιο από κάποιον άλλο; Γιατί όχι τον Μάρτιο για παράδειγμα; Γιατί είναι καλύτερος ο Δεκέμβριος; Σε αυτό το κείμενο θα εξηγήσω το λόγο που η ασφάλιση ζωής συμφέρει τον Δεκέμβριο.

Δεκέμβριος

Ο λόγος είναι απλός, η απαλλαγή από τη φορολογία για συμβόλαια ζωής. Όλα τα χρήματα που πληρώνονται ως ασφάλιστρα ζωής σε ένα έτος απαλλάσσονται από την φορολογία του προσώπου που πληρώνει για το συγκεκριμένο έτος. Η νομοθεσία δεν ζητά να πληρώνονται ισόποσα κάθε μήνα. Έτσι ο κόσμος ο οποίος έχει περιθώριο να απαλλαχτεί φορολόγησης επιλέγει τον Δεκέμβριο που παίρνει και 13ο μισθό να πληρώσει ασφάλιστρα για ολόκληρη τη χρονιά. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνει φορολογία που θα πλήρωνε σε άλλη περίπτωση.

Δες Εδώ: Αποταμίετση, γιατί να ξεκινήσεις τώρα.

Συμφέρει όμως να πληρώνω ένα ποσό σε ασφάλεια ζωής για να γλιτώσω μέρος του από τη φορολογία; Φυσικά, γι’ αυτό και πολλής κόσμος επιλέγει να το πράξει. Κάποιος που πληρώνει σε ασφάλιστρα ζωής €1000 το χρόνο μπορεί να κερδίσει ως φοροαπαλλαγή από €200 μέχρι €350 κάθε χρόνο. Το ποσό αυτό είναι ανάλογο με το ποσοστό φόρου που πληρώνει για το εισόδημά του. Εννοείτε για να έχει αυτό το κέρδος πρέπει να έχει περιθώριο απαλλαγής φόρου μετά την αφαίρεση Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ΓΕΣΥ και επαγγελματικών συνδρομών.

Τα ποσά που ανέφερα πιο πάνω είναι το σίγουρο κέρδος μια που βάση νόμου το δικαιούται ο ασφαλισμένος. Πέρα από αυτό, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πολύ καλές αποδόσεις που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 4%. Μάλιστα ο φετινός Νοέμβριος, του 2020, ήταν ο καλύτερος Νοέμβριος από το 1987! Αν συνυπολογίσουμε ότι ο κόσμος βρίσκεται στο μέσω μιας πανδημίας με χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές, το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο.

Τώρα ξέρεις γιατί επιλέγετε ο Δεκέμβριος. Για να δούμε μαζί αν εσείς έχετε τέτοιο περιθώριο και πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε από τη φορολογία, επικοινωνήστε μαζί μου στο 99578360 ή με email στο: harris@harrislevadiotis.com

Δες Εδώ: Φοροαπαλλαγή μέσω ιδιωτικής ασφάλισης

Comments are closed.