Πως να εξασφαλισεις τις σπουδες των παιδιων σου

Πως να εξασφαλισεις τις σπουδες των παιδιων σου

Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να σπουδάσει και να βρει μια καλή δουλειά για να ζήσει αξιοπρεπώς. Η πλειοψηφία των γονέων είναι μάλιστα πρόθυμη να κάνει μεγάλες θυσίες για να εξασφαλίσει τις σπουδές των παιδιών της. Πως όμως οργανώνεις την προσπάθεια αυτή ώστε να μην υπάρχει τίποτα που να στερήσει από το παιδί σου την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει; Πόσο στοιχίζουν τελικά οι σπουδές; Αυτό είναι το θέμα του άρθρου που ακολουθεί.

Κόστος Σπουδών

Καταρχάς ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος να αποταμιεύει χρήματα για τις σπουδές των παιδιών του. Το κάθε ποσό μπορεί να αποβεί απαραίτητο. Λίγο πολύ το κόστος των σπουδών το γνωρίζουμε, σήμερα είναι περίπου €50,000 με €60,000 συνολικά για κάθε παιδί αν θα σπουδάσει στο εξωτερικό. Αν θα σπουδάσει στην Κύπρο τότε εξαρτάτε αν θα πάει σε δημόσιο ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο, στην πόλη του ή σε άλλη πόλη. Ποιο κάτω είναι ένας πίνακας με το αναμενόμενο κόστος, δίδακτρα, ενοίκιο, διατροφή για την επόμενη εικοσαετία.

Όπως αντιλαμβάνεσαι από τους αριθμούς πιο πάνω, οι σπουδές είναι ένα σοβαρότατο κονδύλι για κάθε γονιό. Άρα ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας και θα πρέπει σύντομα, αν όχι άμεσα, να ξεκινήσουμε να αποταμιεύουμε χρήματα για την αποκατάσταση των παιδιών μας. Πρόσφατα γνώρισα ένα ζευγάρι που ξεκίνησε να αποταμιεύει σε ένα σπουδαστικό πρόγραμμα πριν καν γεννηθεί το πρώτο τους παιδί. Γιατί όμως να αρχίσει κάποιος να αποταμιεύει τόσο γρήγορα; Η απάντηση είναι απλή, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσεις, τόσο λιγότερα θα χρειαστεί να αποταμιεύεις σε μηνιαία βάση άρα θα έχει λιγότερο αντίκτυπο στο πορτοφόλι σου κάθε μήνα.

Εξασφάλιση Σπουδών

Πως όμως εξασφαλίζουμε το ποσό που θα χρειαστούμε ανεξάρτητα από τις συγκυρίες και τις περιπτώσεις που φέρνει η ζωή; Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω ενός σπουδαστικού σχεδίου ασφάλισης ζωής. Ένα τέτοιο πρόγραμμα εξασφαλίζει ότι το ποσό που επιλέγουμε θα καταβάλλεται κάθε μήνα στον λογαριασμό μας μέσω τραπεζικής εντολής για να μην μπαίνουμε σε πειρασμούς να αναβάλουμε τις καταθέσεις που θέλουμε να κάνουμε.

Επιπλέων αφού είναι ασφάλεια ζωής, μπορούμε να επιλέξουμε και ένα ποσό το οποίο θα μείνει στην οικογένεια και θα εξασφαλίσει το κόστος σπουδών ακόμα και αν εμείς δεν ήμαστε εν ζωή μέχρι να έρθει ο καιρός που θα σπουδάσει το παιδί μας. Επίσης, το σπουδαστικό πρόγραμμα που προτείνω προσφέρει χωρίς επιπλέων κόστος, μία κάλυψη πολύ σοβαρών παιδικών ασθενειών για τις οποίες δίνεται με την διάγνωση το ποσό των €50,000 για τα έξοδα θεραπείας τους. Τέλος, στη λήξη του συμβολαίου, το παιδί έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει δικό του επενδυτικό πρόγραμμα με τις ίδιες καλύψεις χωρίς να χρειαστεί καμία αξιολόγηση.

Η δική μου πρόταση

Αντιλαμβάνεσαι ότι μέσω ενός σπουδαστικού σχεδίου, το κόστος των σπουδών είναι εξασφαλισμένο από τρεις διαφορετικές πλευρές έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση που να στερήσει από κάποιο παιδί την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει. Το σχέδιο που προτείνω είναι το Cypria Scholar Plan από την CNP Cyprialife με την οποία συνεργάζομαι. Η CNP Cyprialife είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία ζωής στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια σε όγκο εργασιών και έχει δείκτη φερεγγυότητας 358%, γεγονός που προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια και αξία στην επένδυση σου κοντά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες θα βρεις τα στοιχεία επικοινωνίας μου πατώντας εδώ.

Με εκτίμηση,
Χάρης Λειβαδιώτης

Σύμβουλος Σχεδιασμού
Προσωπικής Ασφάλισης


4 thoughts on “Πως να εξασφαλισεις τις σπουδες των παιδιων σου

  1. Καλή σας μέρα.
    Μπορεί να κάνει ασφάλεια ζωής το κορίτσι μου 18.5 χρόνων για να συνεχίσει σπουδές Κύπρο προπληρωτεα για 10 χιλιαδες…τι ποσό θα είναι το ασφάλιστρο.λογω οικογενειακών οικονομικών καταστάσεων δεν μπορώ ούτε εγώ ούτε ο μπαμπάς της.

    1. Γεια σου κ. Μαριλένα,

      Απολογούμαι για την καθηστέρηση στην απάντηση. Ναι μπορεί να κάνει ασφάλεια το παιδί. Θα είναι η ελάχιστη χρέωση και κάλυψη που μπορούμε να δώσουμε με €105 / έτος για €20000 κάλυψη. Το κόστος είναι σταθερό για 10 χρόνια.

Comments are closed.

Comments are closed.