ΓΕΣΥ Και Ιδιωτικη Ασφαλιση (Μερος Β)

ΓΕΣΥ Και Ιδιωτικη Ασφαλιση (Μερος Β)

Πέρσι, λίγο πριν την εφαρμογή της πρώτης φάσης του ΓΕΣΥ είχα εκφράσει την άποψη μου για αυτό το εγχείρημα. Τώρα, λίγο μετά την εφαρμογή και της δεύτερης φάσης, πιστεύω ότι υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα και καλό θα ήταν να αναθεωρήσω κάποια πράγματα.

Δες το μέρος Α εδώ

Την στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο είναι αρχές Ιουνίου 2020 και η δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ έχει ξεκινήσει. Με δεδομένη την είσοδο μεγάλου αριθμού ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και ιατρών η αρχική μου ανησυχία για λίστες αναμονής τείνει να εξαφανιστεί. Όπως δείχνουν αρχικά τα πράγματα, το ΓΕΣΥ θα δουλέψει με επιτυχία, υπέρ του κοινού, των νοσηλευτηρίων και των ιατρών αλλά και των ασφαλιστικών εταιρειών. Μια επερχόμενη επιτυχής λειτουργία του ΓΕΣΥ θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία.

Υπέρ Του Κοινού

Αυτό είναι δεδομένο. Ένα λειτουργικό σύστημα υγείας στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι, είναι θετική εξέλιξη όπως και αν το δεις. Μέχρι τώρα, αν κάποιος δεν είχε πειστεί να κάνει ασφάλεια υγείας και ερχόταν στην ανάγκη για μια επέμβαση ή θεραπεία, έπρεπε να καλύψει τα έξοδα μόνος του. Αν δε μπορούσε κατέφευγε σε δανειοδότηση ή ζητούσε χρήματα από φίλους, συγγενείς και εργοδότες. Υπήρχε και η χειρότερη περίπτωση να μην μπορέσει να μαζέψει τα χρήματα με κανένα από τους πιο πάνω τρόπους και να μην έκανε την αναγκαία θεραπεία. Με ένα σωστό και λειτουργικό ΓΕΣΥ αυτά τα πράγματα θα σταματήσουν. Το γεγονός ότι το ΓΕΣΥ θα καλύπτει και τα άτομα με υπάρχουσες παθήσεις βοηθά στην μείωση του κόστους διαβίωσης τους.

ΓΕΣΥ Υπέρ Της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Σαν ασφαλιστικός σύμβουλος είμαι πάντα σε δίλημμα τι είδους συμβόλαιο να κάνω σε κάποιον που έχει χαμηλό εισόδημα για να του παρέχω την μέγιστη κάλυψη. Οι δύο κύριες καλύψεις που προσφέρουμε είναι Υγείας και Ζωής. Με δεδομένο το ΓΕΣΥ, όλοι έχουν καλυμμένη την υγεία τους υποχρεωτικά, οπόταν μπορούμε να εστιαστούμε στην άλλη μεγάλη ανάγκη. Ο πλείστος κόσμος δεν έχει επαρκή κάλυψη Ζωής. Το αποτέλεσμα είναι να υποφέρουν οι οικογένειες οικονομικά για χρόνια μετά τον χαμό ενός ανθρώπου. Μια τρίτη, πολύ σημαντική κάλυψη, που δεν αγοράζει συνήθως ο κόσμος λόγο κόστους, είναι και η μόνιμη ανικανότητα για εργασία. Πρόκειται για ένα καταστροφικό γεγονός, που αφήνουμε την κάλυψη του για αργότερα. Πολλές φορές το αργότερα όμως γίνεται πολύ αργά για να κάνουμε κάτι. Με ένα λειτουργικό ΓΕΣΥ μπορούμε να εστιάσουμε σε αυτές τις δύο καλύψεις και να προλάβουμε πολλά περιστατικά που θα ήταν καταστροφικά για κάποιες οικογένειες.

Αν Έχω Ασφάλεια;

Αν τώρα έχεις ασφάλεια υγείας, μη βιαστείς να τη σταματήσεις επειδή όλα δείχνουν ότι θα πάει καλά το ΓΕΣΥ. Η δική μου άποψη παραμένει ότι όσοι έχουν ασφαλιστήρια να τα κρατήσουν βάζοντας ένα εκπιπτόμενο ποσό. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να μειώσουν το κόστος τους μέχρι και 70% και να κρατήσουν τα συμβόλαια τους μόνο για πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Αυτή είναι η εισήγηση που δίνω επίσης σε όποιο θέλει να κάνει αυτή τη στιγμή νέο συμβόλαιο υγείας. Ας εστιάσουμε στα σοβαρά. Η ασφάλιση δεν είναι για τα μικροποσά, είναι για να αποφεύγουμε καταστροφικές περιπτώσεις.

Έλα να κάνουμε μια συζήτηση για τις δικές σου ασφαλιστικές καλύψεις. Επικοινώνησε μαζί μου στο 99578360 ή στο email: harris@harrislevadiots.com

Χάρης Λειβαδιώτης
Σύμβουλος Σχεδιασμού
Προσωπικής Ασφάλισης
Facebook | LinkedIn

Comments are closed.