Ομαδικα Σχεδια Υγειας. Αξιζουν η Οχι;

Ομαδικα Σχεδια Υγειας. Αξιζουν η Οχι;

Μια περίπτωση η οποία ακούω συνεχώς από ενδιαφερόμενους είναι ότι έχουν ομαδική ασφάλεια υγείας στην εταιρεία που εργάζονται. Αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι καλυμμένοι ασφαλιστικά, πράγμα που σε πολλές περιπτώσεις απλά ΔΕΝ ΥΣΧΥΕΙ. Είναι πραγματικά κρίμα να συμβαίνει αυτό γιατί αφήνει κόσμο εκτεθειμένο ενώ με πολύ εύκολο και οικονομικό τρόπο θα μπορούσαν να είναι πραγματικά καλυμμένοι. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω την άποψη μου για τα ομαδικά σχέδια και πως μπορεί ο κόσμος να τα αξιοποιήσει πραγματικά προς όφελος του.

Η αλήθεια είναι ότι τα ομαδικά σχέδια είναι μια καλή και οικονομική λύση για τον καθένα, ιδιαίτερα όταν το κόστος καλύπτεται από τον εργοδότη. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι κρύβουν παγίδες ειδικά με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ. Πολλά σχέδια που είδα, έχουν όριο κάλυψης μεταξύ 20 και 50 χιλιάδες ευρώ. Ενώ για ένα συνηθισμένο περιστατικό αυτό το όριο είναι ικανοποιητικό, αφήνει εκτεθειμένο τον πολίτη σε περίπτωση ενός σοβαρού θέματος υγείας. Πρέπει να πω ότι κάποια ομαδικά σχέδια έχουν ικανοποιητικό όριο κάλυψης αλλά είναι πολύ λιγότερα σε αριθμό σε σχέση με τα μη ικανοποιητικά. Τα όρια κάλυψης στα ατομικά σχέδια κυμαίνονται από 300 χιλιάδες μέχρι και ένα ή δύο εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό και μόνο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα ατομικά σχέδια προσφέρουν πολύ ψηλότερη κάλυψη, αρκετή για να καλύψουν και τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Η δεύτερη παγίδα που κρύβουν τα ομαδικά σχέδια υγείας έχει να κάνει με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ. Αρκετοί εργοδότες αδυνατούν να πληρώνουν ΓΕΣΥ και ιδιωτική ασφάλεια ταυτόχρονα και ενδέχεται να σταματήσουν τα ομαδικά σχέδια. Σε τέτοια περίπτωση οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιδιωτική ασφάλεια ιδιαίτερα αν απέκτησαν κάποιο θέμα υγείας πριν προλάβουν να κάνουν ατομικό σχέδιο. Εδώ το θέμα έχει να κάνει με την αυτονομία του πολίτη. Δεν εξαρτάται δηλαδή από τον ίδιο μέχρι πότε μπορεί να έχει ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Ενώ υπό κανονικές συνθήκες ο καθένας έχει στο χέρι του την επιλογή να έχει ή όχι ιδιωτική ασφάλεια, η επιλογή αυτή βρίσκεται στην κρίση του εργοδότη του. Αν ο εργοδότης αποφασίσει να σταματήσει το ομαδικό συμβόλαιο, οι συμμετέχοντες μένουν χωρίς ιδιωτική ασφάλεια.

Όμως υπάρχει συμφέρουσα λύση σε αυτό το σταυρόλεξο που δίνει στους συμμετέχοντες σε ομαδικά σχέδια την επιλογή της ιδιωτικής ασφάλειας χωρίς μεγάλο κόστος. Αυτή είναι να κάνουν ένα ατομικό σχέδιο με μεγάλο ποσό απαλλαγής. Με αυτό τον τρόπο το κόστος του ατομικού σχεδίου είναι το ελάχιστο δυνατόν και ο πελάτης συνεχίζει τα έχει την επιλογή να κρατήσει την ιδιωτική του ασφάλεια είτε ο εργοδότης του σταματήσει το ομαδικό σχέδιο είτε όχι. Το κόστος ενός τέτοιου συμβολαίου για μια τετραμελή οικογένεια με γονείς κοντά στην ηλικία των 40 και δύο ανήλικα παιδιά είναι γύρω στα 30 ευρώ μηνιαίως, ποσό πολύ προσιτό για τον καθένα. Αυτή η τιμή είναι για όλη την οικογένεια, με ποσό απαλλαγής τις 20 χιλιάδες ευρώ και ανώτατο όριο κάλυψης το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τα σχέδια που έχουν απαλλαγή είναι φθηνότερα γιατί πληρώνουν μόνο το ποσό της θεραπείας που είναι πάνω από το ποσό τις απαλλαγής. Δηλαδή αν μία θεραπεία στοιχίσει 30 χιλιάδες και το σχέδιο έχει απαλλαγή για τις πρώτες 20 χιλιάδες, θα πληρώσει μόνο τις 10. Σε περίπτωση ενός σοβαρού περιστατικού που η θεραπεία του υπερβαίνει το ανώτατο όριο του ομαδικού σχεδίου, ο πελάτης θα ζητήσει τις 20 χιλιάδες από το ομαδικό του σχέδιο και τα υπόλοιπα από το ατομικό και δεν θα πληρώσει τίποτα ο ίδιος. Αυτή η λύση δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες σε ομαδικά σχέδια να έχουν ψηλή κάλυψη με πολύ χαμηλό κόστος για τους ίδιους.

Επίσης, αν ο εργοδότης τους αποφασίσει ότι δεν θα κρατήσει το ομαδικό σχέδιο, έχουν την επιλογή να χαμηλώσουν το ποσό της απαλλαγής σε ένα πιο διαχειρίσιμο επίπεδο και να κρατήσουν την ιδιωτική τους ασφάλεια. Για να ισχύουν όλα αυτά όμως υπάρχει μια προϋπόθεση. Ο πελάτης να είναι καλά στην υγεία του όταν θα ζητήσει να κάνει ατομικό συμβόλαιο, όπως ισχύει όταν δεν έχει ομαδικό συμβόλαιο. Δεν έχει σημασία αν το ομαδικό συμβόλαιο είναι σε άλλη εταιρεία και το ατομικό σε άλλη, μπορούν να δουλέψουν συνδυαστικά με τον τρόπο που ανάφερα πιο πάνω.

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο τηλέφωνο 99578360 ή στο email: harris@harrislevadiotis.com

One thought on “Ομαδικα Σχεδια Υγειας. Αξιζουν η Οχι;

Comments are closed.

Comments are closed.