Τι καλυπτει η ασφαλιση υγειας

Τι καλυπτει η ασφαλιση υγειας

Η ασφάλιση υγείας είναι ίσως το πλέων αμφιλεγόμενο είδος ασφάλισης και αυτό γιατί οι παροχές του δεν είναι ξεκάθαρες. Με αυτό το άρθρο θέλω να τις παραθέσω για να τις γνωρίζεις πριν ζητήσεις ή απορρίψεις μια τέτοια ασφάλιση. Υπάρχουν δύο είδη ασφάλειας υγείας. Το πρώτο ονομάζεται ενδονοσοκομειακή ή κάρτα νοσηλείας και το δεύτερο εξωνοσοκομειακή. Για το κάθε είδος υπάρχει διαφορετικός λόγος που το αγοράζει κάποιος άνθρωπος.

Ενδονοσοκομειακή Ασφάλιση Υγείας

Αυτή η ασφάλιση υγείας είναι ένα συμβόλαιο βάση του οποίου η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει τα λογικά και συνήθη έξοδα μίας επέμβασης ή θεραπείας του πελάτη για την οποία θα χρειαστεί να παραμείνει εντός νοσοκομείου για τουλάχιστον ένα βράδυ. Για να πληρωθούν τα έξοδα η νοσηλεία πρέπει να κριθεί ιατρικά απαραίτητη από τον θεράποντα ιατρό.

Κάποιες εταιρείες, όπως αυτή που συνεργάζομαι, καλύπτουν και περιπτώσεις που ο ασθενής δεν θα χρειαστεί να μείνει στο νοσοκομείο, για παράδειγμα στις περιπτώσεις θλαστικών τραυμάτων και συρραφής τραυμάτων. Επίσης καλύπτει μέρος ή ολόκληρο το ποσό στην περίπτωση γέννας σε ιδιωτικό μαιευτήριο με την προϋπόθεση ότι η γέννα θα γίνει τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την έναρξη του συμβολαίου.

Η ασφάλεια αυτή, όπως και όλες, δεν καλύπτει καμία προ υπάρχον ασθένεια ούτε περιστατικά που προκύπτουν λόγο αυτής. Εάν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να πληρώνει λιγότερα χρήματα ως ασφάλιστρο, μπορεί να ζητήσει εξαίρεση για ένα ποσό που θα συμφωνήσει να πληρώσει με δικά του χρήματα. Το ασφάλιστρο μπορεί να πέσει μέχρι και 60% – 70% πιο κάτω με ένα ψηλό ποσό εξαίρεσης.

Εξωνοσοκομειακή Ασφάλιση Υγείας

Με αυτό το συμβόλαιο η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει τα έξοδα επίσκεψης σε ιδιώτη ιατρό ή νοσηλευτικό ίδρυμα σαν εξωτερικός ασθενής και τα έξοδα που κάνει ο πελάτης σε φάρμακα με συνταγή ιατρού. Αυτή η ασφάλεια δεν προσφέρετε μόνη της αλλά σαν επιπρόσθετη σε ενδονοσοκομειακό συμβόλαιο. Συνήθως υπάρχει εξαίρεση για τις πρώτες τριάντα μέρες του συμβολαίου. Καλύπτονται επίσης διαγνωστικές εξετάσεις που καταλήγουν σε παθολογικά αίτια και μέρος εξετάσεων που δεν καταλήγουν σε παθολογικά αίτια.

Άλλες καλύψεις που προσφέρει η εξωνοσοκομειακή ασφάλεια είναι οι φυσιοθεραπείες και οι οδοντιατρικές θεραπείες. Λόγο του αυξημένου κόστους το συμβόλαιο αυτό συνιστάτε για παιδιά κάτω των πέντε ετών και σε φιλάσθενα άτομα που επισκέπτονται συχνά ιατρό και έχουν πολλά φαρμακευτικά έξοδα.

Είμαι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις χρειαστείτε. Για στοιχεία επικοινωνίας πατήστε εδώ.

 

Φιλικά,
Χάρης Λειβαδιώτης

Comments are closed.