Βασιζεις το μελλον σου στην τυχη και την ελπιδα;

Βασιζεις το μελλον σου στην τυχη και την ελπιδα;

Μια κινέζικη παροιμία λέει «Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν 20 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι ΤΩΡΑ.» Αν είχες φυτέψει το δέντρο πριν 20 χρόνια τώρα θα απολάμβανες τη σκιά του ή τους καρπούς του. Τώρα το ξέρεις αυτό αλλά δεν μπορείς να πας πίσω στο χρόνο και να φυτέψεις το δέντρο. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλιση. Η καλύτερη χρονική στιγμή να ασφαλίσεις το μέλλον σου και της οικογένειάς σου ήταν πριν χρόνια, η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα. Ορίστε και το γιατί.

Όταν είσαι νέος και υγιείς έχεις το προνόμιο να ασφαλιστείς εύκολα και πολύ οικονομικά. Όσο περνά ο καιρός και μεγαλώνεις αυξάνετε το κόστος γιατί σχετίζεται απόλυτα με την ηλικία. Αυξάνετε όμως και η πιθανότητα να παρουσιάσεις κάποιο θέμα υγείας και να μην μπορείς να ασφαλιστείς, όπως θα ήθελες, σε καμία περίπτωση. Ο δεύτερος λόγος είναι ο πιο σημαντικός γιατί όταν πραγματικά θα χρειάζεσαι την ασφάλιση δε θα μπορείς να την έχεις. Σκέψου να θέλεις να πάρεις ένα δάνειο να κτίσεις το σπίτι σου ή να ξεκινήσεις την επιχείρηση σου και να μην μπορείς να το εξασφαλίσεις. Ακόμη και μόνο ανεβασμένο ζάχαρο να έχεις δε θα μπορέσεις να πάρεις ασφάλεια ζωής ή υγείας.

Όσο αφορά το κόστος, ένα άτομο κοντά στα 30, μπορεί με €50 / μήνα να πάρει μια κάλυψη πάνω από €100,000, να έχει επένδυση που θα του επιστρέψει σχεδόν όλα τα χρήματα που πλήρωσε ή και περισσότερα πίσω μετά από 20 χρόνια και επιπλέον φοροαπαλλαγή. Αν περιμένει να γίνει 40 χρονών για να κάνει το ίδιο σχέδιο το κόστος θα είναι διπλάσιο! Άρα η αναμονή μόνο ζημιά κάνει. Αργά ή γρήγορα θα κάνεις οικογένεια και η ασφάλιση θα είναι απαραίτητη. Με το να αναβάλεις τα σίγουρα, απλά θα σου στοιχίσει περισσότερο, ΑΝ είσαι τυχερός και μπορείς στο μέλλον να ασφαλιστείς.

Δεν ξέρω για σένα αλλά εμένα η φράση «ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά» δε μου φαίνεται αξιόλογη στρατηγική. Όταν πρόκειται για το μέλλον μου και της οικογένειας μου δεν αφήνω τα πράγματα στην τύχη και την ελπίδα. Καλό είναι να τα έχουμε και αυτά, αλλά γιατί να περιμένουμε μόνο από την τύχη και την ελπίδα και να μη λάβουμε τα μέτρα μας σήμερα που μπορούμε; Αφού ξέρεις 100% ότι σε κάποια φάση θα κτίσεις σπίτι, θα κάνεις οικογένεια, θα σπουδάσεις τα παιδιά σου και αργότερα θα βγεις στη σύνταξη. Γιατί δεν εξασφαλίζεις ότι όλα αυτά που περιμένεις ότι θα γίνουν και μάλιστα με τον τρόπο που τα ονειρεύεσαι;

Η ελπίδα από μόνη της δεν είναι στρατηγική είναι ευσεβοποθισμός. Έλα να μιλήσουμε για το πως η ασφάλιση θα σου είναι χρήσιμη χωρίς κάποια δέσμευση.

Χάρης Λειβαδιώτης
Σύμβουλος Σχεδιασμού Προσωπικής Ασφάλισης
Email: harris@harrislevadiotis.com
Τηλέφωνο: 99578360
Ακολούθησε με στο Facebook πατώντας εδώ.

Comments are closed.