Απλη Ή Επενδυτικη Ασφαλεια Ζωης;

Απλη Ή Επενδυτικη Ασφαλεια Ζωης;

Υπάρχει κόσμος που ξέρει ότι χρειάζεται ασφάλεια ζωής αλλά δεν ξέρει ποιο είδος να επιλέξει. Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να πει τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός. Να πω εξ’ αρχής ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή. Εναπόκειται μόνο στην επιθυμία του ενδιαφερόμενου και στο χρηματικό ποσό που μπορεί ή θέλει να διαθέσει. Η επιθυμία κυρίως καθορίζεται από τον σκοπό για τον οποίο κάποιος επιλέγει να κάνει μια ασφάλεια ζωής.

Ασφάλεια Ζωής

Απλή Ασφάλεια Ζωής

Η απλή ασφάλεια ζωής έχει προκαθορισμένη διάρκεια με ελάχιστη τον ένα χρόνο. Όσο λιγότερα χρόνια διαρκεί τόσο χαμηλότερο είναι το κόστος της. Την επιλέγουν συνήθως άτομα που δεν τους ενδιαφέρει να αποταμιεύσουν χρήματα για το μέλλον μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου. Επίσης την επιλέγουν άτομα που θέλουν να διαθέσουν ένα χαμηλό ποσό, σταθερό για όλα τα χρόνια του σχεδίου. Είναι το κατεξοχήν σχέδιο για εξασφάλιση δανείων και μπορούν να γίνουν διάφορες μετατροπές για εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη διάρκεια του.

Δες Εδώ: Τελικά, αξίζει η αποταμίευση σε ασφαλιστικά ταμεία;

Επενδυτική Ασφάλεια Ζωής

Όπως λέει και το όνομά του ο απώτερος σκοπός είναι η αποταμίευση χρημάτων μέσω επένδυσης σε ασφαλιστικά ταμεία. Το ποσό κάλυψης, πληρωτέο στο θάνατο, που προσφέρει είναι χαμηλότερο από την απλή ασφάλεια ζωής για τα ίδια χρήματα. Γι’ αυτό το λόγο το επιλέγουν άτομα που δεν χρειάζονται ασφαλιστική κάλυψη ζωής γιατί δεν έχουν εξαρτόμενα ή έχουν καλύψει την ανάγκη αυτή με άλλο σχέδιο. Είναι το κατεξοχήν σχέδιο που γίνεται για διεκδίκηση νόμιμης φορολογικής ελάφρυνσης. Όμως, υπάρχει ένα είδος επενδυτικής ασφάλειας ζωής, η ισόβια, που δίνει πολύ ψηλή ασφαλιστική κάλυψη με τα ίδια χρήματα. Έτσι κάποιος μπορεί να λύσει δύο θέματα με το ίδιο σχέδιο.

Ασφάλεια Ζωής

Οι Βασικές Διαφορές

Η πρώτη μεγάλη διαφορά είναι το κόστος, όπου στις πλείστες των περιπτώσεων η απλή ασφάλεια είναι φθηνότερη. Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι ότι στην λήξη του σχεδίου ή όταν ο πελάτης αποφασίσει να το διακόψει. Με μια επενδυτική ασφάλεια θα πάρει πίσω χρήματα ενώ με μια απλή δεν θα πάρει τίποτα. Εδώ η επιλογή εναπόκειται στην επιθυμία του πελάτη. Αν κάποιος έχει να διαθέσει €1000 το χρόνο σε ένα σχέδιο με διάρκεια 20 χρόνια και επιλέξει επενδυτική ασφάλεια θα πάρει πίσω τα λεφτά του με κέρδος από την επένδυση και την φορολογική ελάφρυνση, αν τη δικαιούται. Αν επιλέξει απλή ασφάλεια, θα εξοικονομήσει χρήματα από το φόρο αλλά δε θα πάρει πίσω κάτι από τις €20000 που πλήρωσε.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καλό και κακό σχέδιο ζωής. Φτάνει να καλύπτει τον σκοπό του πελάτη, τον λόγο δηλαδή που επιλέγει να κάνει το σχέδιο και να μπορεί να το πληρώνει χωρίς να γίνεται δυσβάσταχτο. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συζητήσουμε την περίπτωσή σου μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 99578360 ή με email στο harris@harrislevadiotis.com

Ακολούθησε με στο: Facebook | LinkedIn | Twitter

Comments are closed.