Τι ειναι η ασφαλιση Μονιμης Ολικης Ανικανοτητας;

Τι ειναι η ασφαλιση Μονιμης Ολικης Ανικανοτητας;

Τι είναι και γιατί με ενδιαφέρει;

Πρόκειται για έναν κίνδυνο, ένα είδος ασφάλισης που σπάνια αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Πιθανόν γιατί δεν τον βλέπει συχνά στην καθημερινότητα του. Τα υπόλοιπα είδη είναι πιο συχνά όπως για παράδειγμα της υγείας με τα οποία είναι πιο εξοικειωμένος. Οι συνέπειες του όμως είναι τόσο καταστροφικές που είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν από τον καθένα μας.

Η Μόνιμη Ολική Ανικανότητα είναι η κατάσταση όπου ένας άνθρωπος μετά από ένα ατύχημα ή κάποιο σοβαρό περιστατικό υγείας, αδυνατεί να εργαστεί στο επάγγελμα του ή σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, για όλο το υπόλοιπο της ζωής του. Αυτό γιατί η υγεία του ή η σωματική του κατάσταση δεν του το επιτρέπει. Εδώ συντρέχουν πολλοί παράγοντες ταυτόχρονα. Ας τους δούμε έναν ένα.

Η ψυχολογία

Υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας που το άτομο νιώθει μειονεκτικά γιατί δεν μπορεί να εργαστεί και να προσφέρει στην οικογένεια του τα απαραίτητα. Πέρα απ’ αυτό, έχει πάντα κάποιον ανάγκη για τις απαραίτητες δραστηριότητες της ζωής το οποίο δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Νιώθει ότι γίνεται βάρος στους ίδιους του τους ανθρώπους. Εκτός αυτό όμως υπάρχει και το οικονομικό θέμα που είναι πολύ σημαντικό.

Το οικονομικό

Αφού δεν μπορεί να δουλέψει, χάνει το εισόδημα που κέρδιζε με την εργασία του. Πλέων ο μόνος του οικονομικός πόρος είναι η παροχή από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων ως σύνταξη ανικανότητας. Στην εταιρεία που συνεργάζομαι, την CNP Cyprialife, έχουμε τους πίνακες με τις παροχές των κοινωνικών ασφαλίσεων. Με βάση αυτούς τους πίνακες, το μέγιστο ποσοστό αντικατάστασης του εισοδήματος είναι το 63%. Αυτό ισχύει για άτομα με μηνιαίο εισόδημα από €750 μέχρι και €1500, που είναι η πλειοψηφία στην Κύπρο, και είναι παντρεμένοι με δύο παιδιά. Για ανύπαντρους, διαζευγμένους, με ένα ή κανένα παιδί το ποσοστό είναι χαμηλότερο!

Δες επίσης το άρθρο: Είναι επαρκής η ασφάλισή σου;

Νοουμένου ότι το εισόδημα αυτών των ανθρώπων δεν είναι ικανοποιητικό ούτε στην ολότητα του, αντιλαμβάνεσαι ότι το 63% αυτού, είναι μεγάλο θέμα. Το υπόλοιπο ποσοστό θα λείπει για πάντα χωρίς να υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει. Η ασφάλεια μόνιμης ολικής ανικανότητας έρχεται να αντικαταστήσει αυτό το ποσό για να εξασφαλίσει ότι δεν θα χάσει ο παθών το εισόδημα του που είναι απαραίτητο για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Θα φτάσουν τα λεφτά;

Είναι όμως μόνο τα συνήθη καθημερινά έξοδα που έχει ένας άνθρωπος που είχε την ατυχία να μείνει ανίκανος για εργασία; Δεν έχει ιατρικά έξοδα και μάλιστα ψηλότερα σε σχέση με κάποιον υγιή άνθρωπο; Δεν χρειάζεται κάποιον βοηθό στο σπίτι για να μπορεί να εργάζεται ο/η σύζυγος; Για τι ποσό πρέπει τελικά να ασφαλιστεί κάποιος έναντι της μόνιμης ολικής ανικανότητας;

Η εταιρεία που συνεργάζομαι έχει εισάγει μια πρωτοποριακή μελέτη και ένα λογισμικό το οποίο μετρά αυτά τα χρήματα και μπορεί να μας δώσει το ακριβές που θα χρειαστεί κάποιος άνθρωπος για να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια μια περίπτωση ανικανότητας. Αυτό μπορεί να το κάνει για όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι αυτή τη μελέτη διαχείρισης κινδύνων την προσφέρουμε εντελώς δωρεάν στους πολίτες.

Για να ζητήσεις μια δωρεάν μελέτη για την περίπτωσή σου, χωρίς κάποια  δέσμευση, πάτησε εδώ ή εναλλακτικά κάλεσε με στο 99578360.

Χάρης Λειβαδιώτης
Σύμβουλος Σχεδιασμού
Προσωπικής Ασφάλισης

Έχεις ερωτήσεις;

Comments are closed.